Ilulissat og Ilimanaq

Aallarfissaq toqqaruk

Kaajallaalluni angalanerup imaraa

Kaajallaalluni angalanissami umiarsuarmik angalanissat ilaareersut nunap assingani tungujortumik nalunaarsorneqarsimapput. Minibus-inik angalanissat mittarfimmiit mittarfimmullu. Akunnittarfimmi/vandrehjemmemi unnuisoqartassaaq, ullaakkorsiorneq ilaareerpoq. Oqorutit tamanut ilanngunneqareerput. Ikiorneqarusuppit? - taava uunga sianerit +45 61 79 15 22 imaluunniit info@diskoline.gl-imut allaffigaluta.

Uani angalanermi misigineqarsinnaasut

Oplev Hvaler

Oplev Hvaler

Qipoqqat, tikaagulliit tikaagulliusaallu takuneqarsinnaapput.

Oplev Indlandsis

Oplev Indlandsis

Eqimut angalanermi sivisunerusuni sermersuaq pisuttuarfigineqarsinnaavoq (takornariartitsisoqarnissaq saniatigut pisiarineqarsinnaavoq).

Oplev Isbjerge

Oplev Isbjerge

Uani angalanermi iluliarujusuarnik takunissaq qulakkeerinnissutaavoq.

Angalanissaq pillugu paasissutissat

Ulloq 1, 4: Ilulissat JAV

The page with information about this destination is under construction!

Ulloq 2-3: Ilimanaq XIQ

 

Ilimanaq

Nyhed i 2017: Besøg en bygd hvor hverdagens jag og tempo er helt væk. Ilimanaq er en velfungerende bygd, med farvestrålende huse spredt rundt i terrænet og med en fantastisk udsigt til Diskobugten.

Sejlturen til Ilimanaq fører igennem de mange grundstødte isbjerge fra Kangia isfjorden. Måske er du heldig at spotte hvaler og sæler inden du ankommer til bygden. Og allerede fra søsiden ses de farverige huse tydeligt.

Oplevelser i bygden

 • Bygderundtur
  En bygderundtur på egen hånd eller med guide er et must. Vil du høre små historier om havnen, skolen, kirken, butikker og restaurationen så følg den guidede tur. Afgangstidspunkt annonceres i Ilimanaq Lodge receptionen og er inkl. ved ophold.
 • Slædehunde
  Hundepladserne er spredt rundt i terrænet tæt ved slædekuskenes bolig. Om sommeren løber hvalpene frit rundt og leger. Husk at de voksne hunde ikke er kæledyr og derfor ikke må berøres.
 • Restaurant
  Ilimanaq tilbyder restaurationsbesøg i et af Grønlands ældste huse. Restaurationen er nænsomt restaureret i samarbejde med RealDania. Der serveres middag af super friske grønlandske råvarer i retterne. Glæd dig til grønlandsk lammeryg, røget rensdyr- og moskuskød, hellefisk og rejer – Takana/Værsgo!
 • Terrassen
  Nyd udsigten over Diskobugten fra din private terrasse. Alle hytter er smagfuldt indrettet og fra både sovehems, opholdsrum og terrasse er der en formidabel udsigt over Diskobugten med sine mange isbjerge. Og hvem ved? Ofte kommer der hvaler tæt forbi - så hold udkig.

Natur- og vandreoplevelser i Ilimanaqs opland

 • Qajaa - boplads
  Besøg en af de ældre bopladser i Grønland: Det næsten hemmeligholdte forskningsområde ved Qajaa. Her finder vi en af Grønlands bedst bevarede møddinger, hvor der er gode spor og rester fra Saqqaq-kulturen, som levede her for 4.000 år siden.
 • Indlandsisen
  I baglandet ved Ilimanaq er der adgang til indlandsisen. Turen derind er med ATV’ere og båd. Vi går i land ved den sydlige bred af Tassiusaq fjorden. Herfra kan vi vandre hen til iskanten og op på selve isen mellem sprækker og brønde for at udforske en af de mange gletsjertunger, som udspringer fra Indlandsisen.
 • Midnatssolen
  Solen står højest på himlen og skinner hele døgnet d. 21. juni. Flere uger både før og efter oplever man de lange lyse nætter og du har alle muligheder for både tidligt og sent på dagen at indfange områdets mange oplevelser.

Links

World of Greenland tilbyder guidede ture i Ilulissat og omegn – læs mere på www.wog.gl