Ilulissat og Glacier Lodge Eqi - 2020

Ilulissat og Glacier Lodge Eqi - 2020

Vælg afgang

Pris fra
10.190 DKK
pr. pers ved booking i dobbeltværelse

Ønskes samme program men andre rejsedage, kontakt: info@diskoline.gl

Ilulissat og Glacier Lodge Eqi - 2020

Pris fra
10.190 DKK

Rundrejsen inkluderer

Inkluderet i rundrejsen er alle skibstransfers, som markeret med blåt på kort. Transfer m. minibus fra/til havn/lufthavn. Der overnattes på hotel/vandrehjem som givet herover, morgenmad er inkl. Sengetøj/linned er inkl. for både hotel og vandrehjemsgæster. Fuldpension under ophold i Glacier Lodge Eqi. Brug for hjælp? - ring +45 61 79 15 22 eller skriv til info@diskoline.gl

Kort over pakken

Mulige oplevelser på denne rejse

Oplev Eqi

Oplev Eqi

Besøg v. Eqi-gletsjeren der kælver hver time direkte ud i havet. Gletsjerfront +200 meter høj og +4 kilometer bred.

Oplev Hvaler

Oplev Hvaler

Pukkelhval, vågehval og fin hvaler kan spottes.

Oplev Isbjerge

Oplev Isbjerge

Der er 100% garanti for at se enorme isbjerge på denne rejse.

Information om rejsen

Dag 1, 4-5: Ilulissat JAV

 

Ilulissat - Jakobshavn

Velkommen til Ilulissat. Ilulissat er Grønlands 3. største by og tilbyder en af de mest imponerende naturoplevelser i verden. Ilulissat Isfjord/Kangia, der i 2004 kom på UNESCO's verdensarvsliste. Kangia er stedet, hvor Grønlands velkendte mastodonter af isbjerge stammer fra. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletsjere i verden.

Ilulissat er et perfekt sted at holde ferie i Grønland. Ilulissat er en charmerende by og de kulørte træhuse på fjeldet blander sig smukt med moderne byggeri i tæt samspil mellem menneske og natur.

Oplevelser i byen

 • Byrundtur
  En byrundtur på egen hånd eller med guide er et must. Ilulissat er helt unik med den storslående udsigt til Diskobugten og de imponerende isbjerge. Slædehundene ligger spredt rundt imellem husene og venter på vinterhalvårets komme.
 • "Brættet"
  På torvet i Ilulissat finder vi byens ”brættet”. Det er her fiskerne og fangere sælger deres friske fangst til byens borgere og turister! Tjek det store udvalg, der ofte findes her: hellefisk, torsk, sæl og lejlighedsvis rensdyr, moskus og hvalkød.
 • Museum
  Byen har også 2 interessante museer. Dels Ilulissat Museum som er Polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og dels Kunstmuseet, som rummer en flot samling af Grønlandsmaleren Emmanuel A. Pedersen.
 • Kajakhavnen
  Kajakhaven er placeret i den gamle bydel ved siden af sygehuset. Oplev de lokale boltre sig med kajakkerne og grønlændervendinger.
 • Kunsthåndværk
  I byen er der et velassorteret udbud af butikker, som sælger flot forarbejdet kunsthåndværk m.m., så der er rigtig gode muligheder for at hjembringe flotte og unikke gaver & souvenirs. Nogle af byens udøvende kunstnere har værksted tæt ved havnen, hvor man er velkommen til at kigge ind og se dem forarbejde ben og tand til smukke smykker.
 • Slædehunde
  Slædesæsonen starter sidst i september og slutter normalt medio maj. I de 4 mellemliggende sommermåneder er slædehundene stort set inaktive på hundepladserne. Tæverne har travlt med at opfostre nye kuld, og disse hvalpe hærger lystigt rundt og bider i alt, der ikke er forsvarligt opmagasineret.
 • Restaurant
  Den friske luft giver en sund appetit, og heldigvis har Ilulissat en håndfuld rigtig gode spisesteder, som anvender masser af super friske grønlandske råvarer i retterne. Glæd dig til grønlandsk lammeryg, røget rensdyr- og moskuskød, hellefisk og rejer – Takana/Værsgo!

Natur- og vandreoplevelser i Ilulissats opland

 • Sermermiut
  En vandretur til Sermermiut er absolut et must. Her kan du komme helt tæt på de imponerende kridhvide kæmper og se ud over fjorden, der er fyldt med isbjerge så langt øjet rækker.
 • Isfjordssejlads
  Ønsker du at komme tættere på de imponerende isbjerge, så kan en sejlads iblandt isbjergene ved midnatssolen være en helt speciel oplevelse.
 • Helikopter
  Prøv en tur med helikopter over Kangia gletsjeren. Fra luften får man et helt andet indtryk af de enorme isbjerge ofte med små azurblå smeltevandssøer på toppen.
 • Hvalsafari
  Det er muligt at komme på hvalsafari på Diskobugten. På en hvalsafari er der tid til at betragte de imponerende havpattedyr på nærmere hold.

Links

World of Greenland tilbyder guidede ture i Ilulissat og omegn – læs mere på www.wog.gl

Dag 2-3: Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi

70 km i fugleflugtslinie nord for Ilulissat ligger en lille naturperle af de meget sjældne. Området omkring isbræen Eqip Sermia, i daglig tale "Eqi". Bræfronten strækker sig over 3,4 km, og den gennemsnitlige højde fra bund til top er ca. 200 meter, hvoraf 30 til 180 meter strækker sig over havets overflade.

Program for rejsen til Glacier Lodge Eqi

 • Kl. 08.45 Fremmøde ved World of Greenlands kontor i Ilulissat centrum. Vi sejler ud fra Ilulissat havn med en imponerende udsigt til isbjerge. Ofte står alle mand på dækket og spejder efter hvaler og isbjerge. Der serveres kaffe og te med brød (øl/vand kan tilkøbes). Undervejs vil guiden fortælle om naturen og livet i Grønland. Ofte er der god udsigt til enorme isbjerge fra Kangia gletsjeren, sæler og hvaler. Vi passerer endvidere bygden Rodebay som er smukt placeret med de så traditionelle farverige grønlandske huse tæt ved havet.

 • Kl. 13.00 Ankommer vi til Eqi gletsjeren. Den sidste halve time har den bare vokset sig større og større, efterhånden som vi nærmere os den imponerende gletsjerfront der går ca. 180 med lodret op fra havet. Her (i sikker afstand) vil vi nyde udsigten i ca. 2 timer, imens der bliver serveret en lækker frokost (frokost inkl.). I de 2 timer vi ligger foran Eqi gletsjeren, vil vi opleve flere kælvinger og isbjerge som bliver søsat i Atlanten.
 • Kl. 14.30 anløber skibet Port Victor, der er "havnen" ved Glacier Lodge Eqi. De der skal på et længere ophold med overnatning står af her og resten forbliver ombord. På land tager lodgens guider imod, og alle bliver vist på plads i egen hytte. Efter at alle er blevet installeret hytterne, vil der være et lille informationsmøde i Cafe Victor om områdets historie og muligheder for oplevelser. Cafe Victor er vært ved en kop kaffe/te + kage. Herefter er dagen på egen hånd. Om aftenen serveres der middag i Cafe Victor. Ophold i Eqi er inkl. helpension dog eksl. drikkevarer.

 • På afrejsedagen tilbydes der en guided vandretur til morænen (vandreturen er inkl. ved overnatning i Eqi). Der er afgang fra Cafe Victor kl. 09.00. Vi vandrer rundt om lagunen og helt tæt på Eqi gletsjeren. Fra morænekanten er der en flot udsigt ud over den opsprækkede gletsjer. Fra morænekanten er der en flot udsigt tilbage mod Glacier Lodge Eqi. Lodgen kan akkurat spottes som en lille prik i den enorme vildmark.

 • Ved afrejsedage fra Glacier Lodge Eqi er der afgang med skibet kl. 14.00. Sejlturen retur til Ilulissat følger samme rute som den vi havde til Eqi. Naturen fremstår dog helt anderledes og der vil stadig være gode muligheder for at se sæler og hvaler undervejs. Under dæk serveres kaffe/te og kage (inkl.). Båden ankommer retur til Ilulissat ca. kl. 18.30.
 • Bemærk at tidspunkter kan variere enkelte dage. Specialinfo vil blive givet inden afgang.

 

Gratis oplevelser i området ved Glacier Lodge Eqi

Der er mange velegnede muligheder for flotte vandreture i området. Terrænet er relativt let at gå i, og man risikerer ikke at fare vild. Personalet i Glacier Lodge Eqi er naturligvis behjælpelige med turforslag. Afhængig af ens vandreerfaring, kan man gå nedennævnte ture selv, alternativt er det muligt at til købe guidede ture (bestilles ved ankomst til Eqi).

Vandretur til lagunen, morænen ved Eqi og bræen

Fra hytterne vandrer vi rundt om den lille lagune, der ligger i bræens sydlige ende. I lagunen ligger der ofte store flokke af gæs i ynglesæsonen. Turen går videre op ad den flotte moræne, hvorfra vi kan se ned i bræens enorme sprækker, der ligger få meter fra os. Herfra kan vi også på nært hold overskue et stort stykke af den op til 180 meter høje bræfront, og ikke mindst se mægtige kælvinger. Turens varighed er ca. 4 timer.

Heldagsvandretur til og på indlandsisen

Lang og utrolig varieret vandretur der byder på flere landskabstyper: frodigt lavland, forblæst højland, moræner og ikke mindst indlandsisen med sprækker, elve og gletsjerbrønde. Vi følger Paul-Emile Victors spor helt ind til indlandsisen. Her har i slutningen af 1940'erne og begyndelsen af 1950'erne kørt bæltekøretøjer med forsyninger til Paul-Emile Victors berømte indlandsis-ekspeditioner, og vi kan i dag se resterne fra deres maskiner og en gammel kabelbane. I sidste dal før morænen nyder vi frokosten, inden vi vandrer over morænen og ind på indlandsisen. På isen som er dagens absolutte højdepunkt vandrer vi ca. 3 kilometer og vil se de flotte fænomener rand-is-zonen frembyder i form af sprækker, elve og gletsjerbrønde. Godt brugte er vi hjemme sent på dagen til en velfortjent gang aftensmad.

Vandring til smeltevandsdelta

Der er mulighed for en vandretur til smeltevandsdeltaet. Turen er forholdsvis flad og nem at vandre og man kommer igennem et område med meget mos og tørv. Der er mange klippeblokke som nemt passeres inden man kommer til den imponerende udsigt over deltaet. Ønsker man en guidet tur ved Eqi, kan det bookes ved ankomst til Eqi.

Links

Læs mere om Glacier Lodge Eqi her: www.diskoline.dk/da/destination/glacier-lodge-eqi---eqi


Ilulissat og Glacier Lodge Eqi - 2020
Vælg afgang
Pris fra 10.190 DKK pr. pers ved booking i dobbeltværelse

Ønskes samme program men andre rejsedage, kontakt: info@diskoline.gl