Diskobugten fra syd til nord. Oplev Ilulissat, Ilimanaq og Glacier Lodge Eqi på en og samme tur på Diskobugten Grønland. Isbjerge og gode muligheder for hvaler

Diskobugten fra Syd til Nord, 7 dage/6 nætter, sommer - 2020

Vælg afgang

Rundrejsen inkluderer

Inkluderet i rundrejsen er alle skibstransfers, som markeret med blåt på kort. Transfer m. minibus fra/til havn/lufthavn. Der overnattes på hotel/vandrehjem som givet herover, morgenmad er inkl. Sengetøj/linned er inkl. for både hotel og vandrehjemsgæster. Fuldpension under ophold i Glacier Lodge Eqi. Brug for hjælp? - ring +45 61 79 15 22 eller skriv til info@diskoline.gl

Mulige oplevelser på denne rejse

Oplev Eqi

Oplev Eqi

Besøg v. Eqi-gletsjeren der kælver hver time direkte ud i havet. Gletsjerfront +200 meter høj og +4 kilometer bred.

Oplev Hvaler

Oplev Hvaler

Pukkelhval, vågehval og fin hvaler kan spottes.

Oplev Indlandsis

Oplev Indlandsis

Indlandsisen kan besøges ved en længere vandretur fra Glacier Lodge Eqi (guided vandretur kan tilkøbes).

Oplev Isbjerge

Oplev Isbjerge

Der er 100% garanti for at se enorme isbjerge på denne rejse.

Oplev Midnatssol

Oplev Midnatssol

Midnatssol kan opleves fra primo juni til medio juli. Herefter aftager den gradvis. Lange lyse aftener kan opleves flere mdr. før og efter.

Information om rejsen

Dag 1, 5, 7: Ilulissat JAV

 

Ilulissat - Jakobshavn

Velkommen til Ilulissat. Ilulissat er Grønlands 3. største by og tilbyder en af de mest imponerende naturoplevelser i verden. Ilulissat Isfjord/Kangia, der i 2004 kom på UNESCO's verdensarvsliste. Kangia er stedet, hvor Grønlands velkendte mastodonter af isbjerge stammer fra. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletsjere i verden.

Ilulissat er et perfekt sted at holde ferie i Grønland. Ilulissat er en charmerende by og de kulørte træhuse på fjeldet blander sig smukt med moderne byggeri i tæt samspil mellem menneske og natur.

Oplevelser i byen

 • Byrundtur
  En byrundtur på egen hånd eller med guide er et must. Ilulissat er helt unik med den storslående udsigt til Diskobugten og de imponerende isbjerge. Slædehundene ligger spredt rundt imellem husene og venter på vinterhalvårets komme.
 • "Brættet"
  På torvet i Ilulissat finder vi byens ”brættet”. Det er her fiskerne og fangere sælger deres friske fangst til byens borgere og turister! Tjek det store udvalg, der ofte findes her: hellefisk, torsk, sæl og lejlighedsvis rensdyr, moskus og hvalkød.
 • Museum
  Byen har også 2 interessante museer. Dels Ilulissat Museum som er Polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem og dels Kunstmuseet, som rummer en flot samling af Grønlandsmaleren Emmanuel A. Pedersen.
 • Kajakhavnen
  Kajakhaven er placeret i den gamle bydel ved siden af sygehuset. Oplev de lokale boltre sig med kajakkerne og grønlændervendinger.
 • Kunsthåndværk
  I byen er der et velassorteret udbud af butikker, som sælger flot forarbejdet kunsthåndværk m.m., så der er rigtig gode muligheder for at hjembringe flotte og unikke gaver & souvenirs. Nogle af byens udøvende kunstnere har værksted tæt ved havnen, hvor man er velkommen til at kigge ind og se dem forarbejde ben og tand til smukke smykker.
 • Slædehunde
  Slædesæsonen starter sidst i september og slutter normalt medio maj. I de 4 mellemliggende sommermåneder er slædehundene stort set inaktive på hundepladserne. Tæverne har travlt med at opfostre nye kuld, og disse hvalpe hærger lystigt rundt og bider i alt, der ikke er forsvarligt opmagasineret.
 • Restaurant
  Den friske luft giver en sund appetit, og heldigvis har Ilulissat en håndfuld rigtig gode spisesteder, som anvender masser af super friske grønlandske råvarer i retterne. Glæd dig til grønlandsk lammeryg, røget rensdyr- og moskuskød, hellefisk og rejer – Takana/Værsgo!

Natur- og vandreoplevelser i Ilulissats opland

 • Sermermiut
  En vandretur til Sermermiut er absolut et must. Her kan du komme helt tæt på de imponerende kridhvide kæmper og se ud over fjorden, der er fyldt med isbjerge så langt øjet rækker.
 • Isfjordssejlads
  Ønsker du at komme tættere på de imponerende isbjerge, så kan en sejlads iblandt isbjergene ved midnatssolen være en helt speciel oplevelse.
 • Helikopter
  Prøv en tur med helikopter over Kangia gletsjeren. Fra luften får man et helt andet indtryk af de enorme isbjerge ofte med små azurblå smeltevandssøer på toppen.
 • Hvalsafari
  Det er muligt at komme på hvalsafari på Diskobugten. På en hvalsafari er der tid til at betragte de imponerende havpattedyr på nærmere hold.

Links

World of Greenland tilbyder guidede ture i Ilulissat og omegn – læs mere på www.wog.gl

Dag 2: Qasigiannguit JCH

Qasigiannguit - Christianshåb

Qasigiannguit ligger smukt placeret ud til Diskobugten og er omkranset af de bagvedliggende 450 m høje fjelde. Qasigiannguit er en moderne by med alt, hvad dertil hører, men samtidig er den ikke større end, at den oprindelige bygdestemning er bevaret og alt ligger i gå-afstand.

Oplevelser i byen – What to see and do in Qasigiannguit

 • Byrundtur
  Gå en tur rundt i byen med de mange farverige huse og oplev stemningen i byen. Ofte vil man støde på "Hr og Fru Grønland", da byen ikke har mange biler.
 • "Brættet"
  Brættet er stedet, hvor de lokale fangere sælger dagens fangst / høst. Oplev stemningen og se dagens fangst bestående af f.eks. sæl, hvalkød, moskusokse, hellefisk, torsk m.m.
 • Den levende boplads
  På udvalgte søndage i højsæsonen tilbyder Qasigiannguit museum en levendegørelse af livet i Grønland i starten af 1900 tallet.
 • Tørvehytten
  Få et indtryk af den gamle boform fra det forrige århundrede.
 • Gudstjeneste
  Er man i byen på en søndag, kan det varmt anbefales at gå til gudstjeneste i byens smukke kirke.
 • Afslapning på hotellets terrasse
  Udsigten over Diskobugten og de omkringliggende fjelde er fabelagtig. Er du heldig svømmer der flere hvaler forbi.

Vandreture - Qasigiannguit er ideel til lette vandreture

 • Kangerluluk
  Herfra har man en flot udsigt udover Paradisbugten. På turen kan du endvidere opleve et spændende geologisk fænomen, en smuk åre med rosenkvarts og glimmer i fjeldet. Området har efterhånden fået en flot bestand af moskusokser, som man kan være heldig at se på vandreturene i området.
 • Udsigten
  Bestig det 456 m høje fjeld lige udenfor byen. Udsigten til Diskobugten og isfjorden er fabelagtigt. På toppen finder du en ”turistkikkert”, hvorfra du kan stille skarpt på byen og evt. hvaler i farvandet.
 • Fisketur til Strømstedet
  Ved udmundingen af Laksebugten. Her er gode muligheder for fangst.

Dag 3-4: Ilimanaq XIQ

 

Ilimanaq

Besøg en bygd hvor hverdagens jag og tempo er helt væk. Ilimanaq er en velfungerende bygd, med farvestrålende huse spredt rundt i terrænet og med en fantastisk udsigt til Diskobugten.

Sejlturen til Ilimanaq fører igennem de mange grundstødte isbjerge fra Kangia isfjorden. Måske er du heldig at spotte hvaler og sæler inden du ankommer til bygden. Og allerede fra søsiden ses de farverige huse tydeligt.

Oplevelser i bygden

 • Bygderundtur
  En bygderundtur på egen hånd eller med guide er et must. Vil du høre små historier om havnen, skolen, kirken, butikker og restaurationen så følg den guidede tur. Afgangstidspunkt annonceres i Ilimanaq Lodge receptionen og er inkl. ved ophold.
 • Slædehunde
  Hundepladserne er spredt rundt i terrænet tæt ved slædekuskenes bolig. Om sommeren løber hvalpene frit rundt og leger. Husk at de voksne hunde ikke er kæledyr og derfor ikke må berøres.
 • Restaurant
  Ilimanaq tilbyder restaurationsbesøg i et af Grønlands ældste huse. Restaurationen er nænsomt restaureret i samarbejde med RealDania. Der serveres middag af super friske grønlandske råvarer i retterne. Glæd dig til grønlandsk lammeryg, røget rensdyr- og moskuskød, hellefisk og rejer – Takana/Værsgo!
 • Terrassen
  Nyd udsigten over Diskobugten fra din private terrasse. Alle hytter er smagfuldt indrettet og fra både sovehems, opholdsrum og terrasse er der en formidabel udsigt over Diskobugten med sine mange isbjerge. Og hvem ved? Ofte kommer der hvaler tæt forbi - så hold udkig.

Natur- og vandreoplevelser i Ilimanaqs opland

 • Qajaa - boplads
  Besøg en af de ældre bopladser i Grønland: Det næsten hemmeligholdte forskningsområde ved Qajaa. Her finder vi en af Grønlands bedst bevarede møddinger, hvor der er gode spor og rester fra Saqqaq-kulturen, som levede her for 4.000 år siden.
 • Indlandsisen
  I baglandet ved Ilimanaq er der adgang til indlandsisen. Turen derind er med ATV’ere og båd. Vi går i land ved den sydlige bred af Tassiusaq fjorden. Herfra kan vi vandre hen til iskanten og op på selve isen mellem sprækker og brønde for at udforske en af de mange gletsjertunger, som udspringer fra Indlandsisen.
 • Midnatssolen
  Solen står højest på himlen og skinner hele døgnet d. 21. juni. Flere uger både før og efter oplever man de lange lyse nætter og du har alle muligheder for både tidligt og sent på dagen at indfange områdets mange oplevelser.

Links

World of Greenland tilbyder guidede ture i Ilulissat og omegn – læs mere på www.wog.gl

Dag 6: Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi

70 km i fugleflugtslinie nord for Ilulissat ligger en lille naturperle af de meget sjældne. Området omkring isbræen Eqip Sermia, i daglig tale "Eqi". Bræfronten strækker sig over 3,4 km, og den gennemsnitlige højde fra bund til top er ca. 200 meter, hvoraf 30 til 180 meter strækker sig over havets overflade.

Program for rejsen til Glacier Lodge Eqi

 • Kl. 08.45 Fremmøde ved World of Greenlands kontor i Ilulissat centrum. Vi sejler ud fra Ilulissat havn med en imponerende udsigt til isbjerge. Ofte står alle mand på dækket og spejder efter hvaler og isbjerge. Der serveres kaffe og te med brød (øl/vand kan tilkøbes). Undervejs vil guiden fortælle om naturen og livet i Grønland. Ofte er der god udsigt til enorme isbjerge fra Kangia gletsjeren, sæler og hvaler. Vi passerer endvidere bygden Rodebay som er smukt placeret med de så traditionelle farverige grønlandske huse tæt ved havet.

 • Kl. 13.00 Ankommer vi til Eqi gletsjeren. Den sidste halve time har den bare vokset sig større og større, efterhånden som vi nærmere os den imponerende gletsjerfront der går ca. 180 med lodret op fra havet. Her (i sikker afstand) vil vi nyde udsigten i ca. 2 timer, imens der bliver serveret en lækker frokost (frokost inkl.). I de 2 timer vi ligger foran Eqi gletsjeren, vil vi opleve flere kælvinger og isbjerge som bliver søsat i Atlanten.
 • Kl. 14.30 anløber skibet Port Victor, der er "havnen" ved Glacier Lodge Eqi. De der skal på et længere ophold med overnatning står af her og resten forbliver ombord. På land tager lodgens guider imod, og alle bliver vist på plads i egen hytte. Efter at alle er blevet installeret hytterne, vil der være et lille informationsmøde i Cafe Victor om områdets historie og muligheder for oplevelser. Cafe Victor er vært ved en kop kaffe/te + kage. Herefter er dagen på egen hånd. Om aftenen serveres der middag i Cafe Victor. Ophold i Eqi er inkl. helpension dog eksl. drikkevarer.

 • På afrejsedagen tilbydes der en guided vandretur til morænen (vandreturen er inkl. ved overnatning i Eqi). Der er afgang fra Cafe Victor kl. 09.00. Vi vandrer rundt om lagunen og helt tæt på Eqi gletsjeren. Fra morænekanten er der en flot udsigt ud over den opsprækkede gletsjer. Fra morænekanten er der en flot udsigt tilbage mod Glacier Lodge Eqi. Lodgen kan akkurat spottes som en lille prik i den enorme vildmark.

 • Ved afrejsedage fra Glacier Lodge Eqi er der afgang med skibet kl. 14.00. Sejlturen retur til Ilulissat følger samme rute som den vi havde til Eqi. Naturen fremstår dog helt anderledes og der vil stadig være gode muligheder for at se sæler og hvaler undervejs. Under dæk serveres kaffe/te og kage (inkl.). Båden ankommer retur til Ilulissat ca. kl. 18.30.
 • Bemærk at tidspunkter kan variere enkelte dage. Specialinfo vil blive givet inden afgang.

 

Gratis oplevelser i området ved Glacier Lodge Eqi

Der er mange velegnede muligheder for flotte vandreture i området. Terrænet er relativt let at gå i, og man risikerer ikke at fare vild. Personalet i Glacier Lodge Eqi er naturligvis behjælpelige med turforslag. Afhængig af ens vandreerfaring, kan man gå nedennævnte ture selv, alternativt er det muligt at til købe guidede ture (bestilles ved ankomst til Eqi).

Vandretur til lagunen, morænen ved Eqi og bræen

Fra hytterne vandrer vi rundt om den lille lagune, der ligger i bræens sydlige ende. I lagunen ligger der ofte store flokke af gæs i ynglesæsonen. Turen går videre op ad den flotte moræne, hvorfra vi kan se ned i bræens enorme sprækker, der ligger få meter fra os. Herfra kan vi også på nært hold overskue et stort stykke af den op til 180 meter høje bræfront, og ikke mindst se mægtige kælvinger. Turens varighed er ca. 4 timer.

Heldagsvandretur til og på indlandsisen

Lang og utrolig varieret vandretur der byder på flere landskabstyper: frodigt lavland, forblæst højland, moræner og ikke mindst indlandsisen med sprækker, elve og gletsjerbrønde. Vi følger Paul-Emile Victors spor helt ind til indlandsisen. Her har i slutningen af 1940'erne og begyndelsen af 1950'erne kørt bæltekøretøjer med forsyninger til Paul-Emile Victors berømte indlandsis-ekspeditioner, og vi kan i dag se resterne fra deres maskiner og en gammel kabelbane. I sidste dal før morænen nyder vi frokosten, inden vi vandrer over morænen og ind på indlandsisen. På isen som er dagens absolutte højdepunkt vandrer vi ca. 3 kilometer og vil se de flotte fænomener rand-is-zonen frembyder i form af sprækker, elve og gletsjerbrønde. Godt brugte er vi hjemme sent på dagen til en velfortjent gang aftensmad.

Vandring til smeltevandsdelta

Der er mulighed for en vandretur til smeltevandsdeltaet. Turen er forholdsvis flad og nem at vandre og man kommer igennem et område med meget mos og tørv. Der er mange klippeblokke som nemt passeres inden man kommer til den imponerende udsigt over deltaet. Ønsker man en guidet tur ved Eqi, kan det bookes ved ankomst til Eqi.

Links

Læs mere om Glacier Lodge Eqi her: www.diskoline.dk/da/destination/glacier-lodge-eqi---eqi