Udskriv siden

Den STORE rundrejse i Diskobugten, 12 dage/11 nætter - 1 nat Eqi

Den STORE rundrejse i Diskobugten
Den STORE rundrejse i Diskobugten

En rejse til Grønland med "det hele" bygder, isbjerge og hvaler

En rejse til Grønland der indeholder alt det, man bare må se. Højt til himlen, slædehunde, mulighed for kørsel med hundeslæde, hvalsafari i Grønland med gode muligheder for at se Grønlandshvalen, pukkelhvaler, finhvaler og masser af sæler.

Turen tager udgangspunkt i Ilulissat – Jakobshavn, byen med de enorme isbjerge lige udenfor byen.

Dag 1: Ilulissat – Diskobugten – Grønland

Ankomst til Ilulissat – transfer fra lufthavnen til hotel inkl.

Alt afhængig af dit ankomsttidspunkt er der masse af indtryk at hente i Ilulissat. Gå en tur rundt i byen og indsnus stemningen. De farverige huse er malet i alle regnbuens nuancer og giver en god kontrast til Diskobugten dybblå hav, hvorpå de enorme kæmper af isbjerge flyder forbi.

Dag 2: Sejlads til Christianshåb – Qasigiannguit

Qasigiannguit er hvalernes hovedstad i Diskobugten. Lige netop her samles der mange pukkkelhvaler i perioder henover sommeren. For at komme til Qasigiannguit skal vi krydse Kangia isfjorden, fjorden med de for grønland så velkendte isbjerge der flyder ud i Atlanterhavet fra indlandsisen. Den undersøiske moræne sørger for, at de helt store isbjerge går på grund, så de ligger flot til skue for os, når vi sejler ned til Qasigiannguit. Efter ankomst til Qasigiannguit bliver vi hentet af hotellet, som kører os de få hundrede meter fra havnen til hotellet. Hotel Diskobay er flot placeret med udsigt ud over Diskobugten. Resten af dagen kan nydes i byen, som hovedsageligt lever af fiskeri.

Dag 3: Grønlandsnatur er lige udenfor døren

Nyd Qasigiannguit, en af de større byer, hvor hverdagen leves og man kan opleve en god del af nutidens Grønland. Naturen er lige uden for døren og Qasigiannguit området byder på noget af det meste fremkommelige vandreterræn.

Dag 4: Qasigiannguit museum eller endnu flere naturoplevelser.

Qasigiannguit Museum ligger ved den gamle havn og har en række udstillinger, der absolut er et besøg og en rundvisning værd.

Dag 5: Sejlads ved enorme isbjerg ved Kangia isfjord - Ilulissat

Formiddagen er til disposition inden Diskolines båd kommer for at sejle os retur til Ilulissat. Undervejs er der igen god mulighed for se hvaler. Selvom vi sejler med en rutebåd, kan man sagtens, ofte med stor succes, lave sin egen hvalsafari på ruten. Lige inden Ilulissat sejler vi igen forbi de enorme isbjerge ved Kangia fjorden – en ”gratis” oplevelse. Vi overnatter i Ilulissat

Dag 6: Ilulissat – Jakobshavn

En hel dag i Ilulissat giver god mulighed for at opleve naturen, byen og komme på museum. Start dagen med en vandring ud til Sermermiut. En let vandretur på en anlagt sti. Her kan du fra kysten se ud på de imponerende isbjerge i Kangia fjorden. Fortsæt din tur igennem byen ned til den gamle bydel hvor du finder Knud Rasmussen hus og Ilulissat museum. Netop fra dette punkt er der en af de mest fantastiske udsigter over Diskobugten, kirken, kajakpladsen og til verdens flotteste beliggende hospital. Når sulten skal stilles kan du besøge en af byens mange restauranter. Få evt. en lokal til at anbefale eller vise vej – de kan være lidt svære at finde.

Dag 7: Tværs over Diskobugten til Diskoøen og byen Qeqertarsuaq (Godhavn).

Diskoøen er noget anderledes end det øvrige Grøland. Mægtige basaltfjelde rejser sig bag byen.

Én af de ture, der er et must, er turen ud til Kuannit. Kuannit området er kendt for de karakteristiske basaltsøjler og de mange varme kilder. En kort tur, som man altid kan passe ind i programmet, er turen ud til ”Udkiggen”. ”Udkiggen” er et punkt syd for byen helt ude fra kysten. Herfra er der en formidabel udsigt over den sydlige del af Diskobugten, og herfra har hvalfangere i såvel historisk tid som nutiden spejdet efter hvaler.

Dag 8: Hundeslæde på Lyngmarksbræ – Kuannit – Blæsedalen

I Qeqertarsuaq området er der mange muligheder for alsidige aktiviteter. Om sommeren udbydes hundeslædeture på toppen af Lyngmarksbræen - et af de eneste steder i Grønland hvor hundeslæde kørsel er muligt om sommeren. Man kan vandre op på toppen og retur samme dag, eller man kan vælge en overnatning i en charmerende hytte på selve bræen. Fra toppen af bræen i ca. 1200 meters højde er der en fantastisk udsigt over Diskobugten, og man får et fint overblik over det farvand, vi har besejlet på turen. Hvis man er til flere maritime oplevelser, udbydes der lokalt forskellige sejlture, hvalsafarier og fisketure. Bemærk at hundeslædekørsel og ophold i hytte på Lyngmarksbræ ikke er inkl. Hundeslædekørsel kan ikke garanteres/tilbydes fra midt juli til sidst august, da sneen på Lyngmarks gletscheren er for blød.

Dag 9: Afrejse fra Qeqertarsuaq til Ilulissat

Efter nogle begivenhedsrige dage, er det nu tid til at tage afsked med Diskoøen. Vi skal først sejle sidst på eftermiddagen, så der er tid til at få nogle af de sidste oplevelser i hus og måske købe nogle unikke souvenirs. Hotellet sørger for at køre os ned til den hyggelige naturhavn, hvor færgen venter.

Dag 10: Glacier lodge Eqi – kælvende gletschere og view til indlandsisen.

Afgang fra Ilulissat i enbekvem båd, med god plads både ude og inde. Der vil være te og kaffe undervejs og mulighed for at købe øl og vand. Desuden bliver der serveret lidt brød efter afgang. Undervejs vil guiden fortælle om det, man passerer på rejsen. Ofte er der god udsigt til enorme isbjerge fra Kangia gletsjeren, sæler og hvaler. Vi passerer endvidere bygden Rodebay, som er placeret smukt med de for Grønland så traditionelle farverigehuse ud til havet.

Kl. 11.30 bliver der serveret en lækker frokost, (frokost inkl.). I ca. 2 time ligger båden foran den enorme Eqi bræ, og her er der store chancer for at se nogle flotte kælvninger.

Kl. 14.00 anløber skibet Port Victor, der er "havnen" ved Ice Camp Eqi. Dem, der skal overnatte står af her, og resten bliver ombord. På land tager lodgens guider imod og viser på plads i hytterne. Der serveres kaffe og kage og gives nogle praktiske informationer. Herefter er dagen på egen hånd.

Nyd den afslappede stemning i Eqi eller gå en tur over imod stranden, hvor bølger indeholdende små isskosser vælter rundt imellem hinanden. Bølgens skvulp mod de mange isskosser giver et flot lydbillede. Stien til stranden er oppe i terrænet og er derfor helt uden for bølgernes rækkevidde.

Dag 11: Glacier lodge Eqi - Ilulissat - lav din egen hvalsafari undervejs

På afrejsedage fra Glacier Lodge Eqi er der afgang med skibet ca. 14.15. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe/the og kage (inkl.) undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat ca. kl. 19.00. Der er ligesom på udrejsen god mulighed for at se sæler og hvaler undervejs, så hvorfor ikke lave din egen hvalsafari fra skibets dæk???

Dag 12: Afrejse fra Ilulissat. 

Alt afhængig af hvordan dine videre rejseplaner ser ud, så har du mulighed for at få flere oplevelser i Ilulissat. Byen emmer af liv i sommermånederne, hvor solen står højt på himlen.

Yderligere information finder du herunder:

MULIGHEDER & OPLEVELSER PÅ DENNE REJSE TIL GRØNLAND:

Ilulissat, byen med store isbjerge

 

Ilulissat er endvidere nabo til Ilulissat isfjord/Kangia, der i 2004 kom på UNESCO`s verdensarvsliste. Kangia er stedet, hvor de for Grønland så velkendte mastodonter af isbjerge stammer fra. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletschere i verden, og bevæger sig fremad med ca. 20 meter i døgnet. Gletscheren kælver ca. 10 % af den indlandsis, der presses ud i havet fra Grønland om året.  

Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Kun hovedstaden Nuuk og Sisimiut er større. Byen er grundlagt af handelsmanden Jacob Severin. Kommunen huser godt 5.000 indbyggere og godt 4.000 slædehunde.

Ilulissat er også en charmerende by, hvor de kulørte træhuse på fjeldet blandes med moderne byggeri i tæt samspil mellem menneske og natur. De mange hundeslæder parkeret uden for husene taler deres tydelige sprog. Det er en by, hvor det grønlandske liv leves traditionelt. Med slædehunde som en naturlig del af transportnettet og med masser af aktivitet i og omkring havnen, hvor de mange joller pisker ind og ud på vej til og fra fiskeri tæt på de store isfjelde.

Bemærk at I ovenstående video er der sekvenser både fra sommer og vinter v. Ilulissat.

Der er rig mulighed for at opleve hverdagen her i Grønlands 3. største by. En vandretur rundt i byen giver et godt indblik i de lokales liv og hverdag og man mødes let med Hr. og Fru Grønland, som måske er på vej hen for at besøge familie eller en tur til købmanden. De mange træfortorve og trapper snor sig imellem de mange farverige huse. Byen er bygget på et kuperet terræn, som sikrer at stort set alle i byen bor med en fantastisk udsigt over Diskobugten, hvor de enorme isbjerge fra Kangia isfjorden driver til havs. En vandretur til Sermermiut er absolut et must. Her kan du komme helt tæt på de imponerende kridhvide kæmper og se ud over fjorden, der er fyldt med isbjerge så langt øjet rækker.

Natur- og vandreoplevelser i Ilulissats opland

Ilulissat området byder på fremragende vandremuligheder om sommeren. Midnatssolen er på himlen døgnet rundt, så det er bare at gå på opdagelse. I byen kan man gratis få udleveret vandrekort, der fint beskriver vandreture ud til Sermermiut bopladsen og isfjorden m.m. Byen i sig selv rummer også mange oplevelses muligheder, og man kan på hotellet få udleveret et bykort, der anviser div. seværdigheder.

På torvet i Ilulissat finder vi byens ”bræt”. Det er her at fiskerne, og fangere sælger deres friske fangst til byens borgere og turister! Udbuddet varierer med sæsonen, men man kan altid købe den ekstremt velsmagende hellefisk fra isfjorden – fersk eller nyrøget. Og selvfølgelig er der sæl, og lejlighedsvis rensdyr, moskus og hvalkød. Om efteråret kan man også købe friskplukkede sortebær og blåbær. Et smut ned på havnen er også altid interessant. For den opmærksomme iagttager, er der altid noget spændende at se på. Ex. sidder jollefiskerne ofte og agner deres langliner på havnen, inden de skal ud og sætte linen, og fangerne kommer hyppigt ind med friskskudte sæler, der gør god fyldest som såvel menneske som slædehundeføde.

Byen har også 2 interessante museer. Dels Ilulissat Museum som er Polarforskeren Knud Rasmussens fødehjem, og dels Kunstmuseet, som rummer en flot samling af Grønlandsmaleren Emmanuel A. Pedersen.

I byen er der et velassorteret udbud af butikker, som sælger flot forarbejdet kunsthåndværk m.m., så der er rigtig gode muligheder for at hjembringe flotte og unikke gaver & souvenirs. Nogle af byens udøvende kunstnere har værksted tæt ved havnen, hvor man er velkommen til at kigge ind, og se dem forarbejde ben og tand til smukke smykker.

Heroppe, langt nord for polarcirklen leves livet på mange måder anderledes end i Danmark, så en helt almindelig gåtur rundt i byen vil afstedkomme mange pudsige oplevelser og indtryk. F.eks. er Ilulissat Grønlands største slædehunde distrikt, med mere end 4000 slædehunde, og det sætter naturligvis sit præg på byen. Slædesæsonen starter sidst i september og slutter normalt medio maj. I de 4 mellemliggende sommermåneder, er hundene stort set inaktive på hundepladserne. Tæverne har travlt med at opfostre nye kuld, og disse hvalpe hærger lystigt rundt og bider i alt, der ikke er forsvarligt opmagasineret. Den friske luft giver en sund appetit, og heldigvis har Ilulissat en håndfuld rigtig gode spisesteder, som anvender masser af super friske grønlandske råvarer i retterne. Glæd dig til grønlandsk lammeryg, røget rensdyr- og moskus kød, hellefisk og rejer – Takana/Værsgo!

Der udbydes ligeledes en lang række spændende turudflugter i Ilulissats opland. Isfjords sejladser til den verdensberømte isfjord, helikopterture helt ind til bræen ved Indlandsisen, hvalsafarier og mange flere. Der venter en spændende tid i Ilulissat – byen ved isfjorden.

Mulige ekskursioner og tilbud

 • Sejlture imellem isfjeldene
 • Midnatssejltur mellem isfjeldene
 • Aftenssejlads mellem isfjeldene
 • Hvalsafari blandt isbjergene i Diskobugten
 • Sejltur til bygden Ilimanaq
 • Sejltur til bygden Oqaatsut
 • Helikopter til Ilulissat Isbræ
 • Vandretur til bopladsen v. isfjorden
 • Den lang isfjordsvandring

Gratis oplevelser i området

 • Ilulissat Museum: www.ilumus.gl
 • Vandretur til Sermermiut og Kællingekløften
 • Byvandring
 • View til enorme isbjerge på Diskobugten
Link til Hotel Arctic: www.hotel-arctic.gl Hotel Avaanaa www.hotelavannaa.gl og ekskursioner: www.worldofgreenland.com

Diskoline-kontakt-aflangt.jpg

Qasigiannguit - Hovedstaden for hvaler

 

Qasigiannguit ligger smukt placeret ud til Diskobugten og er omkranset af de bagvedliggende 450 m høje fjelde. Navnet betyder "de små spraglede sæler" på grund af tidligere tiders store forekomst, men kaldes på dansk Christianshåb efter Kong Christian 6. Qasigiannguit er en moderne by med alt, hvad dertil hører, men samtidig er den ikke større end, at den oprindelige bygdestemning er bevaret og alt ligger i gå-afstand. Det omkringliggende område er yderst velegnet til lettere vandreture, hvor man kan være heldig at se nogle af områdets moskusokser.

Sejlads

På sejlturen fra Ilulissat til Qasigiannguit venter der en storslået oplevelse til passagererne. Efter bare 5 min. sejlads, har vi udsigt til enorme isbjerge, med Ilulissat og fjordmundingen som passende baggrund. Isfjorden kom på UNESCO´s verdensarvsliste i 2004. Hovedargumenterne var ”den videnskabelige værdi” inden for ex. geologi og glaciologi, men også på grund af dens naturlige skønhed – bedøm selv! På turen til og fra Qasigiannguit får vi således hele 2 ”udvidede isfjordssejladser” rundt om isfjeldsbanken, så man kan godt begynde at glæde sig. I godt vejr, tilbringer de fleste passagerer tiden på dækket, spejdende efter sæler og hval blåst, eller blot nyder isfjeldene. Hvis vi spotter hvaler, plejer besætningen at få skibet i position, og prioritere denne storslåede oplevelse. Lidt syd for isfjeldsbanken kan vi inde på land se de farvestrålende træhuse, der udgør bygden Ilimanaq eller Claushavn på dansk. Først på eftermiddagen ankommer vi til vores bestemmelsestsed Qasigiannguit, hvor man ser Hotel Diskobay ligge flot oppe på pynten, med udsigt over havnen og Diskobugten.  Sejladsen tager 3-4 timer afhængig af, hvilket skib der sejler den pågældende dag. 

 De fleste optagelser i ovenstående video er fra Diskobugten.

Natur- og vandreoplevelser ved Qasigiannguit

Oplandet ved Qasigiannguit er helt ideelt til lettere vandreture. Mulighederne er mange, men det er altid en god idé at sammenholde informationer fra vandrekort med de lokales anbefalinger, i forhold til sværhedsgrad og aktuelle forhold. En af de klassiske vandreture går til Kangerluluk, hvor man udover den flotte udsigt over Paradisbugten, også kan opleve et spændende geologisk fænomen, nemlig en smuk åre med rosenkvarts og glimmer i fjeldet. Området har også efterhånden fået en flot bestand af moskusokser, som man kan være heldig at se på vandreture i området. Turen tager 3-4 timer, og kan gennemføres af alle med almindeligt helbred.

Gratis oplevelser ved Qasigiannguit området

Det er oplagt at komme ud og opleve de fantastiske omgivelser i og omkring byen. En tur til den gamle havn og "brættet", hvor de lokale fiskere stolt fremviser deres friske fangst er blot en mulighed. En anden mulighed er en tur til den flotte gamle tørvehytte, hvor man får et godt indtryk af denne gamle boform, som var så udbredt i Grønland. Er man i byen på en søndag, kan det varmt anbefales at gå til gudstjeneste i byens smukke kirke. En flot oplevelse med grønlandsk korsang. Eftermiddagen kan nydes på hotellets terrasse, hvor udsigten over Diskobguten og de omkringliggnde fjelde er fabelagtig.

Mulige ekskursioner

 • Vandretur til Kangerluluk - Paradisbugten - chance for at se moskusokser og polarræve
 • Bestigning af det 456m høje fjeld med udsigt over Diskobugten, indlandsisen og isfjorden i Ilulissat
 • Fisketur til Strømstedet ved udmundigen af Laksebugten
 • Byvandring med museumsbesøg
 • besøge byens interessante museum, der har til huse i byens ældste træhus, der kan dateres tilbage til 1600 tallet

Link til ekskursioner og yderligere info i Qasigiannguit: www.hoteldiskobay.com

Information om Hotel Diskobay: Læs mere om Hotel Diskobay her!

Diskoline-kontakt-aflangt.jpg

Qeqertarsuaq - Diskoøen

 

Diskoøen er geologisk set langt yngre end fastlandet, og fremstår derfor meget anderledes. Store dele af øen består af høje, stejle basaltfjelde skabt af vulkansk aktivitet for 25-65 millioner år siden.
Det grønlandske navn Qeqertarsuaq betyder "den store" ø, men øen er på dansk opkaldt efter dens form. Selvom øen ligger 100 km fra fastlandet kan den i klart vejr ses fra samtlige byer i Diskobugten.
Byen Qeqertarsuaq ligger smukt placeret helt ned til Diskobugten, og bag byen hæver basaltfjeldene sig i deres majestætiske fremtoning. På fjeldet ovenfor byen ligger "Lyngmarksbræen", og som et af de eneste steder i Grønland kan man her prøve at køre på hundeslæde om sommeren. Diskoøen er Grønlands største ø, og er på størrelse med Sjælland. På denne store ø findes der kun én by, nemlig Qeqertarsuaq (Godhavn på dansk), samt bygden Kangersluk (Diskofjord). Resten er uberørt natur, der efter arktiske forhold opretholder en meget varieret flora & fauna.

 

Sejlads

Sejladsen fra Ilulissat til Qeqertarsuaq på Diskoøen tager ca. 4 1/2 time. Allerede 5 min efter vi har forladt havnen i Ilulissat ser vi de første isfjelde. Enorme isfjelde ligger til skue lige foran Ilulissat, ved fjordmundingen til den berømte Ilulissat isfjord. Godt 100 km mod vest ligger vores bestemmelsessted -Diskoøen. I klart vejr, ser det ud som om, at der kun er 20-30 km derover. De stejle basaltfjelde opnår en imponerende højde på ca. 1200 m, og på toppen ligger der store isbræer, hvis smeltevand om sommeren skaber imponerende vandfald. På hele strækningen er der gode chancer for at observere hvaler, men umiddelbart foran Qeqertarsuaq har pukkelhvalerne èn af deres favorit æde pladser om sommeren. Det er ikke usædvanligt, at se disse prægtige dyr kaste sig ud af vandet, eller se dem piske vandet til skum med deres karakteristiske luffer. Man kan købe kaffe/te, slik m.m. ombord på skibet.

Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq er smukt placeret med udsigt til bræerne på toppen af basaltfjeldene, og de mange vandfald der plasker ned af fjeldsiderne. I havområdet lige foran Qeqertarsuaq har pukkelhvalerne et af deres bedste fourageringsområder om sommeren. Der er rigtig gode muligheder for, at observere hvalerne fra skibet, såvel fra land (Ja, de kan komme tæt på) under opholdet på Diskoøen. Vi anbefaler en byvandring, hvor man med stor interesse kan indsnuse stemningen i bygden. De farverige grønlandske huse danner en flot kontrast i til de enorme basaltfjelde ligeudenfor byen. En kort vandring fører dig ned til kysten hvor man kan se de enorm isbjerge der er grundstødt ved Diskoøen eller som langsomt driver forbi ude på Diskobugten. Byens museum er absolut et besøg værd. Her er en flot samling billeder af maleren Jakob Danielsen, ligesom byens historie bliver skildret på spændende vis.

Hundeslæde på Lyngmarksbræ

I Qeqertarsuaq området er der mange muligheder for alsidige aktiviteter. Om sommeren udbydes hundeslæde ture på toppen af Lyngmarksbræen - et af de eneste steder i Grønland hvor hundeslæde kørsel er muligt om sommeren. Bemærk at hundeslædekørsel og ophold i hytte på Lyngmarksbræ ikke er inkl. Hundeslædekørsel kan ikke garanteres/tilbydes fra midt juli til sidst august, da sneen på Lyngmarks gletscheren er for blød. Man kan vandre op på toppen og retur samme dag, eller man kan vælge en overnatning i en charmerende hytte på selve bræen. Fra toppen af bræen i ca. 1200 meters højde, er der en fantastisk udsigt over Diskobugten, og man får et fint overblik over det farvand vi har besejlet på turen. Hvis man er til flere maritime oplevelser, udbydes der lokalt forskellige sejlture, hvalsafarier og fisketure. 

Natur- og vandreoplevelser på Diskoøen

Terrænet omkring Qeqertarsuaq er ideelt for vandreture, og der findes både korte og længere ture. Èn af de ture, der er et must, er turen ud til Kuannit. Kuannit er det grønlandske ord for skærmplanten ”kvan”. Udover stedets frugtbarhed, er Kuannit området også kendt for de karakteristiske basaltsøjler, og de mange varme kilder. En kort tur, som man altid kan passe ind i programmet, er turen ud til ”Udkiggen”. ”Udkiggen” er et punkt syd for byen helt ude fra kysten. Herfra er der en formidabel udsigt over den sydlige del af Diskobugten, og herfra har hvalfangere i såvel historisk tid som nutiden spejdet efter hvaler.

En vandretur ind i Blæsedalen er også en oplagt mulighed. På vej ud til Blæsedalen passerer man Arktisk Station, som ejes og drives af Københavns Universitet. I sommermånederne er der en hektisk aktivitet på stationen, hvor forskere og studerende fra hele verden kommer op, og foretager deres arktiske feltarbejde. Herefter passeres broen over ”Røde elv”, hvorefter stien fører op i Blæsedalen. Efter arktiske forhold er dalen meget frugtbar, og en væsentlig del af Grønlands flora findes her, hvor lavarktis mødes med højarktis.

Gratis oplevelser i området

Qeqertarsuaq er en fredfyldt grønlandsk by, som ligger utroligt smukt placeret på sydspidsen af Diskoøen. Den opmærksomme besøgende vil kunne se mange interessante ting, på en vandretur rundt i byen og dens omgivelser. Diskoøen har mange gode ørred elve, og der er stolte traditioner for lyngrøget fjeldørred om sommeren. Hvis man ser fjeldørred til salg på "brættet", er det med at slå til, det vil man ikke fortryde! Byen har også et fint museum, som giver en god introduktion til området og dets spændende historie, bla. som udgangspunkt for hvalfangst tilbage i tiden. Endelig er oplandet til Qeqertarsuaq et af de bedste vandreområder i Nordgrønland. Afhængig af ens vandreerfaring kan man vælge, at vandre på egen hånd, alternativt at deltage på guidede vandreture - se nedenfor.

Mulige ekskursioner

 • Vandretur til vandfaldet i Blæsedalen
 • Vandretur til Kuannitt - stedet med kvaner og basaltsøjler
 • Vandretur til Qaqqaliaq - Hvaludkiggen
 • Vandretur til Østerlien
 • Hvalsafari og hajfiskeri
 • Byrundtur
 • Kaffemik
 • Hundeslædetur om sommeren (flere muligheder - se link nedenfor)

Link til Hotel og ekskursioner: www.lyngmark.gl

Diskoline-kontakt-aflangt.jpg

Glacier Lodge Eqi

 

70 km i fugleflugtslinie nord for Ilulissat ligger en lille naturperle, af de meget sjældne. Området omkring isbræen Eqip Sermia, i daglig tale "Eqi". Bræfronten strækker sig over 3,4 km, og den gennemsnitlige højde fra bund til top er ca. 200 meter, hvoraf 30 til 80 meter strækker sig over havets overflade.

Programmet for turen til Glacier Lodge Eqi er

Kl. 07.00 Afgang fra Ilulissat i bekvem båd, med god plads både ude og inde. Der vil være te og kaffe undervejs, og mulighed for at købe øl og vand. Desuden bliver der serveret lidt brød efter afgang. Undervejs vil guiden fortælle om de man passerer på rejsen. Ofte er der god udsigt til enorme isbjerge fra Kangia gletscheren, sæler og hvaler. Vi passerer endvidere bygden Rodebay som er placeret smukt med de for Grønland så traditionelle farverigehuse ud til havet.

Kl. 11.30 bliver der serveret en lækker frokost, (frokost inkl.). I ca. 2 time ligger båden foran den enorme Eqi bræ, og her er der store chancer for at se nogle flotte kælvninger.

Kl. 14.00 anløber skibet Port Victor, der er "havnen" ved Ice Camp Eqi. Dem der skal overnatte står af her, og resten bliver ombord. På land tager lodgens guider imod, og viser på plads i hytterne. Der serveres kaffe og kage og gives nogle praktiske informationer. Herefter er dagen på egen hånd.

På afrejsedage fra Glacier Lodge Eqi er der afgang med skibet ca. 14.15. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe/the og kage (inkl.) undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat ca. kl. 19.00. Der ses ofte sæler og hvaler undervejs.

Gratis oplevelser i området

Der er utroligt gode muligheder for flotte vandreture i området. Terrænet er relativt let at gå i, og man risikerer ikke at fare vild. Personalet i Ice Camp Eqi er naturligvis behjælpelige med turforslag. Afhængig af ens egen vandreerfaring, kan man gå nedennævnte ture selv, alternativt købe guidede ture.

Mulige ekskursioner og tilbud:

Vandretur til lagunen, morrænen og bræen

Fra hytterne vandrer vi rundt om den lille lagune, der ligger i bræens sydlige ende. I lagunen ligger der ofte store flokke af gæs i ynglesæsonen. Turen går videre op ad den flotte moræne, hvorfra vi kan se ned i bræens enorme sprækker, der ligger få meter fra os. Herfra kan vi også på nært hold overskue et stort stykke af den op til 70 meter høje bræfront, og ikke mindst se mægtige kælvinger. Turens varighed er ca. 4 timer.

Heldagsvandretur til og på Indlandsisen

Lang og utroligt varieret vandretur der byder på flere landskabstyper: frodigt lavland, forblæst højland, moræner og ikke mindst indlandsisen med sprækker, elve og gletcherbrønde. Vi følger Paul-Emile Victors spor helt ind til indlandsisen. Her har i slutningen af 1940'erne og begyndelsen af 1950'erne kørt bæltekøretøjer med forsyninger til Paul-Emile Victors berømte indlandsis-ekspeditioner, og vi kan i dag se resterne fra deres maskiner og en gammel kabelbane. I sidste dal før morænen nyder vi frokosten inden vi vandrer over morænen og ind på indlandsisen. På isen som er dagens absolutte højdepunkt vandrer vi ca. 3 kilometer og vil se de flotte fænomener rand-is-zonen frembyder i form af sprækker, elve og gletcherbrønde. Godt brugte er vi hjemme sent på dagen til en velfortjent gang aftensmad.

Link til ekskursioner som tilbydes ved Glacier Lodge Eqi: www.worldofgreenland.com

Link til oversigt over overnatningsmuligheder ved Glacier Lodge Eqi: Klik her for at læse mere om Glacier Lodge Eqi

Diskoline-kontakt-aflangt.jpg

Den STORE rundrejse i Diskobugten, 12 dage/11 nætter - 1 nat Eqi

Diskoline er agent for
Icelandairlogo_DK.JPG airgreenlandlogo.jpg airicelandlogo2013.jpg

 Kreditvardighed-DK.jpg

 

AAArating-JPG-DK.jpg

Diskoline har opnået højeste kreditværdighed: Læs mere her.

Din sikkerhed

- som grønlandsk selskab er det ikke muligt at være medlem af det Danske Rejseankenævn. Vi har derfor lavet en aftale med Topas Travel i Danmark, der vil sagsbehandle en eventuel klage efter samme retningslinjer, som er gældende i det Danske Rejseankenævn.

Topas logo signatur140x60.jpg

Topas Travel er medlem af Danmarks Rejsebureauforening og Rejseankenævnet.

Læs mere om Topas her: www.topas.dk

Postbox 305 - Kussangajaannguaq 13
3952 Ilulissat - Greenland
Tlf : +299 94 53 00 - Trafikoplysninger (grl) tlf : +299 94 53 01 (dansk): 94 53 03 - Fax : +299 94 53 02 - Email: info@diskoline.gl