Hotel Disko - Qeqertarsuaq

Diskoøen er geologisk set langt yngre end fastlandet og fremstår derfor meget anderledes. Store dele af øen består af høje, stejle basaltfjelde skabt af vulkansk aktivitet for 25-65 millioner år siden. Det grønlandske navn Qeqertarsuaq betyder "den store" ø, men øen er på dansk opkaldt efter dens form. Selvom øen ligger 100 km fra fastlandet kan den i klart vejr ses fra samtlige byer i Diskobugten. Byen Qeqertarsuaq ligger smukt placeret helt ned til Diskobugten, og bag byen hæver basaltfjeldene sig i deres majestætiske fremtoning. På fjeldet ovenfor byen ligger "Lyngmarksbræen", og som et af de eneste steder i Grønland, kan man her prøve at køre på hundeslæde om sommeren. Diskoøen er Grønlands største ø og er på størrelse med Sjælland. På denne store ø findes der kun én by, nemlig Qeqertarsuaq (Godhavn på dansk), samt bygden Kangersluk (Diskofjord). Resten er uberørt natur, der efter arktiske forhold opretholder en meget varieret flora & fauna.

Hotel Disko ligger placeret i byens centrum i 4 forskellige bygninger tæt på hinanden. Et af dem er den gamle kolonibestyrerbolig. Hotellet råder over 19 dobbelt- og 5 enkeltværelser alle med eget bad og toilet. Morgenmad er inklusiv. (Vælger du kategorien "Bedste komfort" ved booking af din rundrejse, vil du få tildelt et værelse på Hotel Disko).

Værelser

Panorama Hostel

Vandrehjemmet er indrettet i den gamle Telebygning, der ligger 1 km fra havnen. Her er 6 værelser, der hver har 2 køjepladser. Desuden er der et mindre køkken samt en fælles opholdsstue. Alle værelser er inklusiv opredning/linned og morgenmad. Morgenmad serveres på Hotel Disko. Morgenmad er inklusiv.

Siorarsuit Hostel

Der tilbyes ikke eget bad/toilet på værelset. Alle værelser er inklusiv opredning/linned og morgenmad. Morgenmad serveres på Hotel Disko. (Vælger du kategorien "Billigste løsning" ved booking af din rundrejse, vil du få tildelt et værelse på vandrehjemmet Panorama Hostel eller Siorarsuit). Morgenmad er inklusiv.

Rejsen til Qeqertarsuaq

Sejladsen fra Ilulissat til Qeqertarsuaq på Diskoøen tager ca. 4 1/2 time. Allerede 5 min efter vi har forladt havnen i Ilulissat ser vi de første isfjelde. Enorme isfjelde ligger til skue lige foran Ilulissat ved fjordmundingen til den berømte Ilulissat isfjord. Godt 100 km mod vest ligger vores bestemmelsessted, Diskoøen. I klart vejr ser det ud som om, at der kun er 20-30 km derover. De stejle basaltfjelde opnår en imponerende højde på ca. 1.200 m, og på toppen ligger der store isbræer, hvis smeltevand om sommeren skaber imponerende vandfald. På hele strækningen er der gode chancer for at observere hvaler, men umiddelbart foran Qeqertarsuaq har pukkelhvalerne èn af deres favorit ædepladser om sommeren. Det er ikke usædvanligt, at se disse prægtige dyr kaste sig ud af vandet, eller se dem piske vandet til skum med deres karakteristiske luffer.