Hotel Icefiord - Ilulissat

Hotel Icefiord er placeret direkte ved kysten og fra samtlige værelser har du en pragtfuld udsigt til de imponerende isbjerge i Diskobugten.

Hotellet ligger i gåafstand til Ilulissat centrum og Sermermiut, der er en vandrerute med udsigt til Kangia isfjordens smukke isbjerge, der flyder forbi.

Hotellet har egen restaurant med store panoramavinduer ud til isfjorden. Restaurantens veltilberedte mad serveres i en hyggelig atmosfære. Restaurant Icefiord serverer retter tilberedt af grønlandske råvarer og lokale fisk samt et udvalg af thailandske retter. Om sommeren er der endvidere mulighed for servering på vores store terrasse direkte ud til isfjorden.

Hotellet har fra alle værelser udsigt direkte ud over Diskobugten og de enorme isbjerge fra Kangia isfjorden. Det er IKKE unormalt at kunne sidde inde på sit værelse og spotte hvaler, som langsomt svømmer forbi i Diskobugten. Helt sikkert er det, at du har et imponerende skue til de grundstødst isbjerge ved isfjordens udmunding. I Cruise & Hotel pakken yder hotellet shuttle service til henholdsvis Disko Lines færger og lufthavn

Hotel icefiord

Værelser

Alle værelser har vinduer med udsigt over Diskobugten og de enorme isbjerge. Der er mulighed for ekstra opredning. Morgenmad er inklusiv.  

 

Ilulissat

Ilulissat er endvidere nabo til Ilulissat isfjord/Kangia, der i 2004 kom på UNESCO's verdensarvsliste. Kangia er stedet, hvor Grønlands velkendte mastodonter af isbjerge stammer fra. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletsjere i verden og bevæger sig fremad med ca. 20 meter i døgnet. Gletsjeren kælver ca. 10 % af den indlandsis, der presses ud i havet fra Grønland om året.

Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Kun hovedstaden Nuuk og Sisimiut er større. Byen er grundlagt af handelsmanden Jacob Severin. Kommunen huser godt 5.000 indbyggere og godt 4.000 slædehunde.