Hotel Arctic - Ilulissat

Hotel Arctic er verdens nordligst beliggende 4-stjernede hotel med 5-stjernet konferencecenter og yder således en høj standard på både faciliteter og service. Hotellet er placeret i første række til Ilulissat Isfjord, og har en fremragende udsigt til fjordmundingen og Isfjeldsbanken, hvor de største isfjelde grundstøder på den undersøiske moræne, inder de driver videre ud i Diskobugten.

I Cruise & Hotel pakken yder hotellet shuttle service til henholdsvis Disko Lines færger og lufthavn samt ned til Ilulissat centrum. Hotellet har 2 særdeles udmærkede spisesteder:

Café Ferdinand: Café Ferdinand er det lette alternativ til Restaurant Ulo. Det er her man kan få kolde drikkevarer oven på dagens strabadser, nyde kage med kaffe og te tilsat fantastisk udsigt - eller slutte aftenen af med lette måltider og en drink.

Ilulissat

Værelser

Umiaq-værelse

Umiaq-værelse

Hotel Arctic har 21 Umiaq-værelser, som alle har udsigt mod havet og isfjeldene. Disse værelser er hotellets nyeste - og af høj international standard. Blandt detaljerne er 32" Philips-tv, minibar, café-sæt med kaffe og the samt badekåbe. De elegante badeværelser har brusekabine i glas samt bidet. Umiaq-værelserne er placeret i den nye fløj af samme navn, som er det grønlandske ord for den traditionelle konebåd. Morgenmad er inklusiv.

Restaurant Ulo

Restaurant Ulos gourmetkøkken er anerkendt som et af Grønlands bedste. Kokkene er mestre på deres felt og bruger kun de allerfineste grønlandske og internationale råvarer. Samtidig krydres oplevelsen med en betagende udsigt fra restauranten - til havnen i Ilulissat og livet på Diskobugtens vande mellem de kæmpemæssige isfjelde.

Ilulissat

Ilulissat er endvidere nabo til Ilulissat Isfjord/Kangia, der i 2004 kom på UNESCO's verdensarvsliste. Kangia er stedet, hvor Grønlands så velkendte mastodonter af isbjerge stammer fra. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletsjere i verden og bevæger sig fremad med ca. 20 meter i døgnet. Gletsjeren kælver ca. 10 % af den indlandsis, der presses ud i havet fra Grønland om året.

Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Kun hovedstaden Nuuk og Sisimiut er større. Byen er grundlagt af handelsmanden Jacob Severin. Kommunen huser godt 5.000 indbyggere og godt 4.000 slædehunde.