Glacier Lodge Eqi 

70 km i fugleflugtslinie nord for Ilulissat ligger en lille naturperle af de meget sjældne: Området omkring isbræen Eqip Sermia, i daglig tale "Eqi". Bræfronten strækker sig over 3,4 km, og den gennemsnitlige højde fra bund til top er ca. 200 meter, hvoraf 30 til 180 meter strækker sig over havets overflade.

Glacier Eqi er særdeles aktiv og kælver i gennemsnitligt en gang pr. time, så der er 100% garanti for at se den enorme gletsjer sende isbjerge til søs med øredøvende bulder og brag samt krusninger på vandet.

Glacier Lodge Eqi: Glacier Lodge Eqi er et vildmarkshotel, der består af 16 hyggelige hytter og 6 luksus vildmarkstelte til overnatning. Alle har en terrasse med en formidabel udsigt til gletsjeren. I forbindelse med hytter og vildmarkstelte er der etableret en café. I Café Victor tilbydes morgenmad, frokost og middag. Helpension er inklusiv, dog eksl. drikkevarer.

Hytte og luksus vildmarkstelte ved Glacier Lodge Eqi er som udgangspunkt beregnet til 2 personer. Hytter og luksustelte er indrettet med gode senge, dyner, puder, samt sengelinned og håndklæder. I hytterne er der endvidere et "sofaarrangement", samt stole med moskusskind, som man er velkommen til at tage med på terrassen, når man skal "meditere" mod den kælvende bræ. Der bliver passet godt på naturen i Eqi og derfor er der etableret gangbroer imellem hytterne og vildmarkstelte

Superior+ værelse

Komfort hytter

Komfort hytter ved Glacier Lodge Eqi tilbyder en komfort, man ellers ikke vil forvente langt ude i ødemarken.

I får egen hytte i 1. række og med store panoramavinduer ud til Gletsjer Eqi. Nyd udsigten fra sengen, sofararrangementet eller terrassen. Kan du ikke sove for midnatssolen er det muligt at nedrulle gardiner.

Hytterne er udstyret med gulvarme, brusebad, rindende vand og træk og slip, hvilket absolut ikke er en selvfølge så langt fra civilisationen. El generes af solceller monteret på taget og det varme vand leveres fra den nærliggende smeltevandssø og opvarmes af solfangere.

Ved ophold i Eqi tilbyder vi helpension, dog eksl. drikkevarer. Alle måltider serveres i Cafe Victor.

Standard hytter

Standard hytter ved Glacier Lodge Eqi tilbyder en god oplevelse i ødemarken.

Fra alle standard hytter er der en god udsigt Gletsjer Eqi. Nyd den unikke udsigt fra terrassen eller fra en hvilestol i hytten.

Hytterne er udstyret med gode senge og gasvarmer. Der er ikke indlagt strøm i hytterne, så kommer du sidst på sæsonen, er det nødvendigt at tænde flagermuslygterne på de sene timer, men om sommeren benytter vi midnatssolen som eneste lyskilde. Toilet og bad er fælles og er placeret ved siden af Cafe Victor.

Ved ophold i Eqi tilbyder vi helpension, dog eksl. drikkevarer. Alle måltider serveres i Cafe Victor.

 

Luksus vildmarkstelte

Luksus vildmarkstelte er som ordet angiver luksus. Alle vildmarkstelte er placeret med en fantastisik udsigt til havet og Eqi gletscher. Alle vildmarkstelte er placeret på en platform som fungerer som terrasse. Nyd den unikke udsigt fra terrassen.

Vildmarksteltene er udstyret med gode senge og gasvarmer. Der er ikke indlagt strøm, så kommer du sidst på sæsonen, er det nødvendigt at tænde flagermuslygterne på de sene timer, men om sommeren benytter vi midnatssolen som eneste lyskilde. Toilet og bad er fælles og er placeret ved siden af Cafe Victor.

Ved ophold i Eqi tilbyder vi helpension, dog eksl. drikkevarer. Alle måltider serveres i Cafe Victor.

 

Rejsen til Glacier Lodge Eqi

Om sejladsen til Glacier Lodge Eqi:

Kl. 09.00 Afgang med skib fra Ilulissat til Eqi. (Fremmøde v. World of Greenlands kontor kl 08.45) Vores guide vil undervejs fortælle om naturen og de ting man passerer på rejsen. Ofte er der god udsigt til enorme isbjerge fra Kangia gletsjeren, sæler og hvaler. Vi passerer endvidere bygden Rodebay som er placeret smukt med de for Grønland så traditionelle farverige huse ud til havet. Undervejs vil der bliver serveret kaffe og te. Øl og vand kan tilkøbes.

Kl. 12.30 ankommer vi til gletsjerfronten ved Eqi. Imens vi betragter den enorme gletsjer, vil der blive serveret en lækker frokost, (inkl.). I ca. 2 timer ligger båden foran den enorme Eqi gletsjer, og her er der store chancer for at se nogle flotte kælvninger.

ca. kl. 14.30 anløber skibet Port Victor, havnen ved Ice Camp Eqi. De gæster der skal overnatte står af her, og resten bliver ombord. På land tager lodgens guider imod og viser dig på plads i hytterne. De nyankommende gæster møde i Cafe Victor, hvor der serveres kaffe og kage imens lodgens guider giver praktiske informationer om stedet. Herefter er dagen på egen hånd.

På afrejsedagen tilbydes der en guided vandretur til morænen (vandreturen er inkl. ved overnatning i Eqi). Der er afgang fra Cafe Victor kl. 09.00. Vi vandrer rundt om lagunen og helt tæt på Eqi gletsjeren. Fra morænekanten er der en flot udsigt ud over den opsprække gletsjer. Fra moræne kanten er der en flot udsigt tilbage på Glacier Lodge Eqi. Lodgen kan akkurart spottes som en lille prik i den enorme vildmark.

På afrejsedage fra Glacier Lodge Eqi er der afgang med skibet kl. 14.30. Skibet sejler af samme rute som på udrejsen. Undervejs serveres der kaffe/the og kage (inkl.). Vi ankommer til Ilulissat ca. kl. 18.00.

Tips og gode råd: På hele sejlturen er der udsigt til Grønlands ødemark og bygder som passeres undervejs. For den opmærksomme vil der ofte være gode muligheder for at se sæler og hvaler.

Bemærk at enkelt afgange til Eqi, kan have afrejse/ankomst på andre tidspunkter. Info vil blive give direkte til den rejsende.

GRATIS oplevelser ved Eqi

Gratis oplevelser i området. Der er utroligt gode muligheder for flotte vandreture i området. Terrænet er relativt let at gå i, og man risikerer ikke at fare vild. Personalet i Ice Camp Eqi er naturligvis behjælpelige med turforslag. Afhængig af ens egen vandreerfaring, kan man gå nedennævnte ture selv, alternativt købe guidede ture.

Mulige ekskursioner og tilbud:

Vandretur til lagunen, morænen og bræen. Fra hytterne vandrer vi rundt om den lille lagune, der ligger i bræens sydlige ende. I lagunen ligger der ofte store flokke af gæs i ynglesæsonen. Turen går videre op ad den flotte moræne, hvorfra vi kan se ned i bræens enorme sprækker, der ligger få meter fra os. Herfra kan vi også på nært hold overskue et stort stykke af den op til 180 meter høje bræfront, og ikke mindst se mægtige kælvinger. Turens varighed er ca. 4 timer. Tur til morænen m. guide er inkl. Turen afvikles altid om formiddagen på afrejsedagen.

Heldagsvandretur til og på Indlandsisen. Lang og utroligt varieret vandretur der byder på flere landskabstyper: frodigt lavland, forblæst højland, moræner og ikke mindst Indlandsisen med sprækker, elve og gletsjerbrønde. Vi følger Paul-Emile Victors spor helt ind til Indlandsisen. Her har i slutningen af 1940'erne og begyndelsen af 1950'erne kørt bæltekøretøjer med forsyninger til Paul-Emile Victors berømte indlandsis-ekspeditioner, og vi kan i dag se resterne fra deres maskiner og en gammel kabelbane. I sidste dal før morænen nyder vi frokosten, inden vi vandrer over morænen og ind på Indlandsisen. På isen som er dagens absolutte højdepunkt vandrer vi ca. 3 kilometer og vil se de flotte fænomener rand-is-zonen frembyder i form af sprækker, elve og gletsjerbrønde. Godt brugte er vi hjemme sent på dagen til en velfortjent gang aftensmad.