Qasigiannguit - hovedstaden for hvaler.

Qasigiannguit ligger smukt placeret ud til Diskobugten og er omkranset af de bagvedliggende 450 m høje fjelde. Navnet betyder "de små spraglede sæler" på grund af tidligere tiders store forekomst af disse, men kaldes på dansk Christianshåb efter Kong Christian 6. Qasigiannguit er nu en moderne by med alt, hvad dertil hører, men samtidig er den ikke større end, at den oprindelige bygdestemning er bevaret og alt ligger i gå-afstand. Det omkringliggende område er yderst velegnet til lettere vandreture, hvor man kan være heldig at se nogle af områdets moskusokser.

Med båd til Qasigiannguit

På sejlturen fra Ilulissat til Qasigiannguit venter der en storslået oplevelse til passagererne. Efter bare 5 minutters sejlads, har vi udsigt til enorme isbjerge med Ilulissat og fjordmundingen som passende baggrund. Isfjorden kom på UNESCO's verdensarvsliste i 2004. Hovedargumentet var ”den videnskabelige værdi” inden for bl.a. geologi og glaciologi, men også på grund af dens naturlige skønhed – bedøm selv! I godt vejr tilbringer de fleste passagerer tiden på dækket, spejdende efter sæler og hvalblåst, eller blot nyder isfjeldene. Hvis vi spotter hvaler, plejer besætningen at få skibet i position og prioritere denne storslåede oplevelse. Lidt syd for isfjeldsbanken kan vi inde på land se de farvestrålende træhuse, der udgør bygden Ilimanaq eller Claushavn på dansk. Ved ankomst til Qasigiannguit ser man Hotel Diskobay ligge flot oppe på pynten med udsigt over havnen og Diskobugten. 

Qasigiannguit er en by, hvor det grønlandske liv leves traditionelt. Slædehunde er en naturlig del af transportnettet og der er med masser af aktivitet i og omkring havnen, hvor de mange joller pisker ind og ud på vej til og fra fiskeri tæt på de store isfjelde.

Natur- og vandreoplevelser i oplandet omkring Qasigiannguit

Qasigiannguit kaldes i folkemunde hovedstaden for hvaler. Ofte samles pukkelhvaler her i den sydlige del af Diskobguten for at foruragere. I sommermånederne (maj-september) er der ofte blåst og hvalhaler i horisonten - og ofte ret tæt på kysten. I baglandet ved Qasigiannguit er der også gode muligheder for vandreture. En tur til strømstedet er forholdsvis flad, men er man til det lidt mere udfordrende terræn er "Udsigten" helt klart et mål, der belønner en med en imponerende udsigt over hele Diskobugten og helt til Diskoøen - næsten 100 km væk!!

Museum og åben boplads

Byen har et meget interessant museum. En lang række unikke fund bliver præsenteret her og kun her i byen. Om søndagen holder museet ofte "Åben boplads". Åben boplads er et arrangement arrangeret af frivillige fra byen. Her iklæder de sig traditionelt skindtøj og fremviser en lang række af de gamle traditioner. Sælflænsning, trommedans, husflid, produktion af skindtøj og mad over bål. Ofte bliver kajakkerne fundet frem og når kvinder stævner ud i "konebåd" er det som at rejse tilbage i tiden. Da arrangementet udelukkende drives på frivillig basis, kan vi desværre ikke garantere gennemførelse på netop dit besøg.

Mulige ekskursioner og tilbud
 • Qasigiannguit Museum
 • Guidet byvandring
 • Åben boplads - kun udvalgte søndage om sommeren
Gratis oplevelser i området
 • Vandretur til Kangerluluk - Paradisbugten
 • "Udsigten" - Bestig byens høje fjeld 456 moh.
 • Fisketur ved Strømstedet
 • Byvandring
 • Besøg på "brædtet"
 • Moskuokser i fjeldene omkring Qasigiannguit
 • Historiske tørvehytter
 • Gudstjeneste i Qasigiannguit kirke
 • Udsyn til hvalhaler fra kysten (sommer) ej garanteret
Hoteller i byen