Glacier Lodge Eqi

70 km i fugleflugtslinie nord for Ilulissat ligger en lille naturperle, af de meget sjældne: området omkring isbræen Eqip Sermia, i daglig tale "Eqi". Bræfronten strækker sig over 3,4 km, og den gennemsnitlige højde fra bund til top er ca. 200 meter, hvoraf 30 til 180 meter strækker sig over havets overflade.

Her ude i Grønlands ødemark oplever man suset fra den grønlandske natur med sine enorme vidder, hvor indlandsisen danner en fin ramme rundt om fjeldene og gletsjerne løber ud i havet. Eqi gletsjeren er helt speciel, idet det er en af de mest aktive gletsjere i Grønland. Den kælver i gennemsnit en gang pr. time. Øredøvende brag starter isfjeldenes rejse ud Atlanten. På en rejse til Eqi, har vi god tid til at opleve isformationerne, da vi i sikker afstand fra selve gletsjeren ligger og driver rundt med båden imellem de store isbjerge.

Glacier Lodge Eqi

Eqi kan besøges på en en-dags sejltur, men vi anbefaler på det kraftigste et ophold af 1 eller bedst 2 overnatninger i Glacier Lodge Eqi. En ferie i Grønland ved Glacier Lodge Eqi, vil byde på en af de absolut største highlights i Grønland med mulighed for at opleve Grønlands ødemark.

Fra Glacier Lodge Eqi kan man blot nyde udsigten fra egen hytte, Cafe Victor eller på en mindre vandretur i området. For de meget aktive kan man vandre i Paul-Emil Victors fodspor op til selve indlandsisen. Her på kanten mellem det grønne og det enorme ishav dannes der en lang række smeltevandsløb. Har du tilkøbt en gletsjerguide, kan man endda komme op og vandre på selve indlandsisen.


Cafe Victor

Cafe Victor er det naturlige samlingspunkt for alle rejser til Glacier Lodge Eqi. Her kan man nyde en kop kaffe, et glas køligt hvidvin eller øl fra terrassen mens udsigten til den enorme gletsjer nydes. I Caféen mødes alle besøgende til morgenmad, frokost og aftensmad. Her serveres de mest fantastiske retter, hovedsageligt baseret på grønlandsk producerede produkter og fangster. Helpension er inkl. ved ophold i Glacier Lodge Eqi, dog eksl. drikkevarer.

Glacier Lodge Eqi - her er civiliationens glæder og ødemarkens naturoplevelser blandet sammen i et perfekt mix: Eqi tilbyder det bedste af det bedste fra de to verdener.

Glacier Lodge Eqi består af 4 comforthytter, 10 standardhytter og fra 2018 6 luksus vildmarkstelte. Alle hytter og vildmarkstelte er placeret med egen terrasse og panoramavinduer vendt ud mod den kælvende gletsjer.

Cafe Victor Eqi

Indlandsisen

En længere vandretur i fjeldet bringer dig op til kanten af indlandsisen. På turen op til selve indlandsisen oplever man, hvor stort et område man befinder sig i. Lodgen bliver hurtigt blot en lille prik ved kysten og bagved de omkringliggende fjelde dukker en smal hvid stribe frem: indlandsisen. Efterhånden som vi nærmer os iskanten, bliver terrænet stenet og ujævnt med små moræner. Indlandsisen kan udforskes med erfarne guider (tilkøb) og oppe på selve indlandsisen kan man være heldig at se flere smeltevandsfloder og brønde.
 
Indlandsisen Eqi

Morænen

En vandretur til morænen ved Eqi giver et indblik i Eqi gletsjerens enorme dimensioner. Det der lignede en lille sandbakke på siden af gletsjeren fra Glacier Lodge Eqi viser sig at være en enorm sten og sandbræmmemoræne. En moræne som står stejlt op fra kysten og hvor man fra kanten har en imponerende udsigt ind over selve gletsjeren med de oprevne sprækker og azurblå smeltevandssøer imellem istinderne. Ved ophold i Glacier Lodge Eqi er en guided vandretur til morænen inkl.

Moraine Eqi

Floddelta

Bag ved Glacier Lodge Eqi løber der en stor smeltevandsflod fra indlandsisen. En kort vandretur op i terrænet giver et flot kig op til gletsjeren men også det enorme delta. Når blot man er et par hundrede meter væk fra hytterne føler man sig helt alene i ødemarken. En naturoplevelse af de store.

 
Mulige ekskursioner og tilbud
  • Guidet vandretur på indlandsisen
  • Guidet vandretur til morænen ved Eqi gletsjer
Gratis oplevelser i området
  • Udsigt til den kælvende Eqi gletsjer
  • Udsigt til indlandsisen
  • Vandretur til morænen
  • Vandretur til indlandsisen
  • Vandretur til floddeltaet ved Eqi
Lodges i ødemarken
  • Glacier Lodge Eqi