Aasiaat - de tusind øers land

Aasiaat er beliggende på en ø på den sydlige og yderste kant af Diskobugten. Selve øen ligger i et stort skærgårdsområde, som i folkemunde kaldes "landet med de tusinde øer". I Aasiaat kan man se isbjerge fra de mange kælvende gletsjere i Diskobugten drive forbi.

Aasiaat, som på dansk kaldes Egedesminde, er en by med cirka 3.100 indbyggere og er dermed Grønlands femtestørste by.

På øerne omkring Aasiaat, hvoraf mange er fredet, har du god mulighed for at studere det fascinerende dyreliv. Sejler du rundt mellem øerne, kan du i sommermånederne sagtens støde på pukkelhvalerne, som gerne boltrer sig i området.

Fiskeri er hovederhvervet, men samtidig er byen Nordgrønlands uddannelsescentrum med bl.a. et gymnasium, en erhvervsskole og en specialskole.

 

Der er mange forskellige butikker i Aasiaat, som f.eks. dagligvare- og tøjbutikker. Et andet sted, man kan bruge penge, er ”Brættet”, hvor fangerne og fiskerne sælger dagens fangst. Der er altid megen aktivitet i og omkring havnen, og det er klart et besøg værd.

Om sommeren er der mulighed for en sejltur i kajak eller jolle, hvis man vil lidt tættere på havets dyreliv og isbjerge. Hvis man hellere vil være indendørs, kan man besøge byens museum eller måske forsamlingshuset, hvor der er 24 malerier af Per Kirkeby.

Det er en by, hvor det grønlandske liv leves traditionelt. Slædehunde er en naturlig del af transportnettet og der er masser af aktivitet i og omkring havnen, hvor de mange joller pisker ind og ud på vej til og fra fiskeri tæt på de store isfjelde.

Der er rig mulighed for at opleve Grønlands 5. største by. Ikke mange turister kommer til byen, så der er god mulighed for at opleve hverdagen.

Bemærk at I ovenstående video er der optagelse fra flere forskellige lokationer i Diskobugten og Tasiilaq.
 
Gratis oplevelser i området
  • Udkig efter hvaler fra kysten
  • Vandring i fjeldet
  • Byvandring
  • Aasiaat museum
Hoteller i byen
  • Sømandshjemmet